Voorbeelddocument

Verklaring bewustzijn informatiebeveiliging

NEN 7510-2 geeft in paragraaf 13.2.4 aan dat medewerkers bij het begin van hun dienstverband een geheimhoudingsverklaring moeten ondertekenen. Dit voorbeelddocument geeft een invulling aan deze eis in de vorm van een ‘verklaring bewustzijn informatiebeveiliging’. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan geheimhouding, maar ook aan intellectueel eigendom. Wanneer dit niet de bedoeling is, kan eventueel ook worden volstaan met het voorbeelddocument Geheimhoudingsverklaring (1324-2) of een selectie van dit voorbeelddocument. Daarnaast wordt geadviseerd de afdeling Juridische Zaken en/of arbeidsjuristen van hierbij te betrekken.

U kunt het gehele document bekijken indien u een jaarabonnement heeft.

Nog geen jaarabonnement?
U kunt voordelig en eenvoudig een abonnement afsluiten voor dit platform. U ontvangt dan direct uw inloggegevens waarmee u de voorbeelddocumenten kunt downloaden.

Voordelen van een abonnement

Naast het gebruik van de voorbeelddocumenten, biedt een abonnement u vele andere praktische functies die u helpen bij het implementeren van de normen NEN 7510, zoals:

  • Toegang tot het praktijkboek:
    Bekijk, download en doorzoek de inhoud van het praktijkboek’ Informatiebeveiliging in zorg’.
  • Risicoanalyses uitvoeren
    Voer objectrisicoanalyses en integrale risicoanalyses uit en krijg op eenvoudige wijze een gestructureerd beeld van alle aandachtspunten.
  • 'Vraag & Antwoord' module
    Stel online uw vragen aan een panel van experts

Bekijk alle functionaliteiten van een abonnement →

Werken met het platform

Bekijk de verschillende functionaliteiten van het platform in de demo-video.