Voorbeelddocument

Afvoer van ICT-apparatuur

Wanneer ICT-apparatuur wordt afgevoerd, is het van belang dat dit zorgvuldig geschiedt. Vanuit het oogpunt van informatiebeveiliging is het van belang dat vertrouwelijke gegevens van de informatiedrager worden verwijderd. Ook moet de programmatuur van de computer af worden gehaald vanwege licentievoorschriften. In dit voorbeelddocument wordt een richtlijn en bijbehorende procedures voor het afvoeren van ICT-apparatuur beschreven. Hierbij wordt onderscheid gemaakt naar centrale en decentrale afvoer. Wanneer dit onderscheid binnen de instelling niet van toepassing is, moet dit voorbeelddocument hierop worden aangepast.

U kunt het gehele document bekijken indien u een jaarabonnement heeft.

Nog geen jaarabonnement?
U kunt voordelig en eenvoudig een abonnement afsluiten voor dit platform. U ontvangt dan direct uw inloggegevens waarmee u de voorbeelddocumenten kunt downloaden.

Voordelen van een abonnement

Naast het gebruik van de voorbeelddocumenten, biedt een abonnement u vele andere praktische functies die u helpen bij het implementeren van de normen NEN 7510, zoals:

  • Toegang tot het praktijkboek:
    Bekijk, download en doorzoek de inhoud van het praktijkboek’ Informatiebeveiliging in zorg’.
  • Risicoanalyses uitvoeren
    Voer objectrisicoanalyses en integrale risicoanalyses uit en krijg op eenvoudige wijze een gestructureerd beeld van alle aandachtspunten.
  • 'Vraag & Antwoord' module
    Stel online uw vragen aan een panel van experts

Bekijk alle functionaliteiten van een abonnement →

Werken met het platform

Bekijk de verschillende functionaliteiten van het platform in de demo-video.