Kannegieter Electronica

Kannegieter Electronica

Kannegieter Electronica is al 55 jaar een gespecialiseerde groothandel op het gebied van ICT-infrastructuren. We zijn gedreven door kennis op het gebied van databekabeling, netwerkapparatuur en slimme distributieoplossingen. Wij leveren onze producten en diensten via kleine en (middel)grote installatiebedrijven.

Kannegieter verbindt werelden. Wij gebruiken onze uitgebreide kennis en ervaring om nieuwe technologieën en oplossingen verschillende partners (Brand-Rex, Nexans, Rittal, Minkels, Lancom, Allied Telesis, M2FX, Xirrus, Fluke Networks, Corning) te vinden en die te verbinden met de wensen van eindgebruikers, die via onze installerende partners worden gerealiseerd. Dit doen wij vanuit ons hoofdkantoor in Amersfoort en Vilvoort, België.

Naast het waarborgen van de vertrouwelijkheid en integriteit van alle informatie voorziet NEN 7510 in richtlijnen omtrent 'beschikbaarheid' van deze informatie. De basis van deze beschikbaarheid is de onderliggende datainfrastructuur. De samenwerking met het Steunpunt NEN 7510 stelt ons in staat om het belang van een gedegen infrastructuur onder de aandacht te brengen. Onze systemen zijn al op grote schaal geïnstalleerd in ziekenhuizen, campusomgevingen, voetbalstations, hotels, scholengemeenschappen, fast food-restaurants, duurzame bedrijfsverzamelgebouwen en verzorgingshuizen.

Als grootste gespecialiseerde distributeur in de Benelux en Duitsland is het vanzelfsprekend dat Kannegieter de snelle evolutie van integrale netwerken op de voet volgt. Kannegieter levert innovatieve oplossingen voor uw ICT-infrastructuur en kiest zorgvuldig haar assortiment. Onze concepten worden met succes toegepast in de industrie, zorg, financiele wereld en overheid. Kannegieter levert meer dan betrouwbare oplossingen. Wij stellen onze deskundigheid ter beschikking aan u, onze klanten en relaties met opleidingen, trainingen en seminars. Zo levert Kannegieter:

  • Gestandaardiseerde bekabelingssystemen
  • Innovatieve glasvezeloplossingen
  • Telecom- en netwerkapparatuur
  • Data- en serverkasten
  • Wireless oplossingen
  • Opleidingen (Kannegieter College).

Kannegieter biedt beschikbaarheid door het leveren van kwaliteitsproducten en schaalbare oplossingen. Vooral voor zorginstellingen bieden wij de volgende oplossingen:

Campus of Backbone geblazen glasvezel:
(Brand-Rex Blolite+): Blolite+ is een ingenieus op de toekomst gericht Air Blown Fibre System (ABF), waarbij op simpele wijze met luchtdruk individuele glasvezels worden geblazen. Het systeem is opgebouwd uit een infrastructuur van buisjes (ducts) of een bundel van samengevoegde buisjes (multiducts) met een diameter van 3, 5 of 8mm. Op dit moment kunnen in één keer maximaal 8 en in sommige gevallen zelfs 12 individuele vezels in één buisje geblazen worden. De afstanden die overbrugd kunnen worden , variëren van 300 tot 1000 meter. Hierbij kunnen hoogten van 300 meter gehaald worden. Blolite+ kan toegepast worden binnen een gebouw (koppeling MER/SER kasten) of als campusverbinding (extern tussen gebouwen). Hier maken we dan gebruik van een Microduct en een Microcable (tot maar liefst 72 vezels) en een maximale afstand tot 1500 meter. Ideaal dus voor campusomgevingen zoals steeds vaker bij ziekenhuizen en bijvoorbeeld terreinen van GGZ. Ook kan een glasvezelinfrastructuur prima worden toegepast voor bijvoorbeeld een galvanische scheiding naar bijvoorbeeld een OK (S3 of K3 Ruimte) in combinatie met een FttO Ethernet switch van MICROSENS welke in de wandgoot kan worden geplaatst.

Twisted-Pair bekabeling:
Een Twisted-Pair bekabeling met RJ45-interface vormt de basis van een moderne data-infrastructuur binnen gebouwen. De eisen hiervoor zijn vastgelegd in internationale standaarden. Op dit moment is het zelfs al mogelijk om 10Gigabit Ethernet snelheden te transporteren over Twisted-Pair bekabeling (Class EA of Cat. 6A).
Kannegieter levert hiervoor een aantal gerenomeerde bekabelingsconcepten die ruimschoots voldoen aan de standaarden voor categorie 5, 6, 6A en 7:

1) Brand-Rex GigaPlus (cat. 5), CAT6Plus (cat .6) en 10GPlus (cat .6A)
2) Nexans Cabling Solutions LANmark-5, LANmark-6, LANmark-7 en LANmark-6 10G (cat. 6A).

De beschikbaarheid van uw infrastructuur wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de gebruikte materialen en de fysieke installatie. Onderscheidende kenmerken zoals modulaire opbouw, afmontagetechniek en garantiebepalingen bepalen veelal de uiteindeljike keuze van het systeem. Door Kannegieter geleverde Brand-Rex en Nexans bekabelingsconcepten kunnen worden gecertificeerd. Installateurs uit alle regio's hebben opeldingen bij Kannergieter gevolgd en deze succesvol met een examen afgelegd. Deze authorised installers beheersen de theorie en praktijk volledig en zijn gemachtigd een garantiecertificaat aan te vragen. Een dergelijk certificaat biedt u de zekerheid dat de verbindingen 100% betrouwbaar zijn en dus de gewenste beschikbaarheid zullen opleveren.

IIMS (Intelligent Infrastructure Management System):
Steeds meer toepassingen zijn gebaseerd op het Ethernet/IP protocol. Dit betekent extra data-aansluitpunten in uw MER en SER kasten. Voorzien van alle patchkabels krijgen dergelijke volle kasten al snel een 'spaghetti'-look. Vaak uit oogpunt van beheer een nachtmerrie voor elke systeembeheerder. Indien er geen patch plan of duidelijke documentatie voorhanden is kan dit tot zeer ongewenste situaties leiden als per ongeluk een 'bedrijfskritische' verbinding wordt losgekoppeld. In een zorginstelling kan dit zelfs tot levensbedreigende situaties leiden. Een goed ingericht IIMS-systeem geeft real-time informatie over de complete verbinding van switchpoort tot en met de toepassing (PC, Terminal of VoIP telefoon). Ook voorziet een IIMS systeem in de mogelijkheid tot het genereren van work-orders. Hierdoor worden fouten met patchen voorkomen. De real-time informatie wordt opgeslagen in de CMDB. Zo is de beheersorganisatie op de hoogte van alle verbindingen en wordt downtime (door fysiek meten) tot een minimum beperkt.

WLAN Infrastructuur:
Om de efficiency van het personeel en de functionaliteit van een gebouw te verhogen, worden steeds meer draadloze netwerken toegepast. Ook in de zorg is WLAN eigelijk niet meer weg te denken. Draadloos internet voor bezoekers en patiënten, Voice over Wi-Fi en lokatiebepaling zijn zomaar enkele trends welke op dit moment worden bekeken en toegepast. Maar hoe realiseert u een betrouwbare WLAN omgeving? Hoe zorgt u ervoor dat het WLAN signaal niet buiten op straat komt te liggen en hoe past dit binnen de norm NEN7510? Kannegieter biedt een complete WLAN-oplossing inclusief sensoren en een systeem voor Intrusion Detection en Prevention.Contact

Kannegieter
Astronaut 28
3824 MJ Amstersfoort
Postbus 2749
3800 GG Amersfoort
T: +31 33 450 8686
E: info@kannegieter.nl
W: www.kannegieter.nl